آموزش رنگ آمیزی قرنیز؛ چگونه قرنیز را رنگ کنیم؟
چگونه قرنیز را رنگ کنیم؟ اگر از ظاهر قدیمی و تکراری قرنیزهای خانه خود خسته شده باشید؛ این اولین سوالی است که به ذهنتان خطور میکند! رنگآمیزی قرنیزها، یک راهکار ساده و در عین حال مؤثر برای ایجاد تغییری چشمگیر نه تنها در قرنیز بلکه در نمای کلی دکوراسیون داخلی است.
با این حال، اگرچه رنگ آمیزی قرنیز کاری ساده به نظر میرسد؛ اما لازم است تا جزییات بسیاری را در مورد آن رعایت کنیم. علاوه بر این، میبایست نسبت به استفاده از ابزار لازم و همچنین رعایت برخی نکات نیز آگاه بود. همچنین، با توجه به اینکه امروزه تنوع در قرنیزها با جنس های متفاوت بسیار است. لازم است تا هر قرنیز را با توجه به ویژگیهای ساختاری آن رنگ آمیزی کرد.
اگر شما هم به دنبال یک راهکار اساسی برای این هستید؛ که چگونه قرنیز را رنگ کنیم؟ تا انتهای این مقاله از دکور چوب با ما همراه باشید.
ابزار لازم برای رنگ آمیزی قرنیز
پیش از پرداختن به این مسئله که چگونه قرنیز را رنگ کنیم، لازم است تا تمامی ابزار و وسایل لازم را آماده کنیم. با این حال، سعی کنید از ابزار و وسایل رنگ آمیزی با کیفیت مناسب استفاده کنید. همچنین، لازم است سایز قلممو را متناسب با اندازه قرنیز و جزئیاتی که میخواهید رنگآمیزی کنید، انتخاب کنید.
از موارد مهم دیگر در آماده سازی ابزار لازم برای رنگ آمیزی قرنیز، انتخاب نوع مناسب رنگ است. با این حال، لازم است تا نوع رنگ را متناسب با نوع و جنس قرنیز و همچنین شرایط محیطی انتخاب کنید. در ادامه به ابزار لازم برای رنگ آمیزی قرنیز میپردازیم.
- نوار نقاشی: از این نوار برای محافظت از دیوار و کفپوش ها در برابر رنگ استفاده میشود.
- بتونه: در صورت لازم، برای پر کردن ترکها و شکافهای روی قرنیز به کار میرود.
- کاغذ سنباده: برای صاف و یکدست کردن سطح قرنیز پس از بتونهکاری استفاده میشود.
- قلممو: بهتر است از قلمموی زاویهدار با سایز متوسط استفاده کنید تا بتوانید گوشهها و لبههای قرنیز را به خوبی رنگآمیزی کنید. در واقع اینکه از چه قلممویی استفاده میکنیم، به اندازه اینکه چگونه قرنیز را رنگ کنیم مهم است ! برای رنگآمیزی سطوح بزرگتر و صافتر قرنیز میتوانید از غلتک با سایز مناسب استفاده کنید.
- سینی رنگ: برای ریختن رنگ و آغشته کردن قلممو یا غلتک به آن از سینی رنگ استفاده میشود.
- رنگ مناسب: بسته به نوع قرنیز و سلیقه خود میتوانید از رنگ روغنی، اکریلیک یا لاتکس استفاده کنید. انتخاب رنگ مناسب ( با توجه به جنس قرنیز) در رنگ آمیزی قرنیز بسیار مهم است.
- حلال: برای تمیز کردن قلممو و ابزارهای دیگر پس از اتمام کار استفاده میشود.
- پارچه تمیز یا اسفنج: برای پاک کردن اضافات رنگ و تمیز کردن سطوح استفاده میشود.
- پد مخصوص رنگآمیزی قرنیز: این پدها در عرضهای برابر با عرض قرنیزها ساخته میشوند و کار رنگآمیزی را سریعتر و آسانتر میکنند.
پیش از آنکه به رنگ آمیزی قرنیز بپردازید، لوازم و ابزارهای مورد نیاز خود را آماده کرده و در مکان مورد نظر خود قرار دهید.
آماده کردن قرنیز
از اولین و اصلی ترین مراحل برای اینکه چگونه قرنیز را رنگ کنیم؛ آماده سازی قرنیز و محیط اطراف آن است. از مواردی که منجر به رنگ آمیزی قرنیز میشود؛ آسیب دیدگی و وجود خط و خش بر روی قرنیز است. اگر دلیل شما هم برای رنگ آمیزی، آسیب دیدگی قرنیز است؛ لازم است در ابتدا این آسیب ها را ترمیم کنید. توجه داشته باشید؛ اگر قرنیز شما دچار آسیب و شکستگی بسیاری باشد؛ بهتر است نسبت به تعویض آن اقدام کنید.
چرا که وجود برخی از آسیب ها، همانند شکستگی های بزرگ و مشهود با رنگ کردن و ترمیم قرنیز حل نخواهند شد. در غیر این صورت، اگر تنها وجود خط و خش بر سطح قرنیز منجر به انجام این عمل و یافتن راهکارهایی برای اینکه چگونه قرنیز را رنگ کنیم، شده است؛ می توانید با انتخاب رنگ مناسب این کار را انجام دهید. در ادامه به مواردی که باید برای آماده سازی محیط و قرنیز پیش از رنگ آمیزی انجام دهید، اشاره خواهیم کرد.
نکات مهم تمیز کردن قرنیز پیش از رنگ آمیزی
تمیز کردن قرنیز از مهم ترین موارد دیش از آن است که چگونه قرنیز را رنگ کنیم؛ بنابراین با استفاده از یک پارچه مرطوب، گرد و غبار، چربی و هرگونه آلودگی دیگری را از سطح قرنیز پاک کنید. اگر قرنیز بسیار کثیف است، میتوانید از محلول آب و مایع شستشو ملایم استفاده کنید. پس از شستشو، اجازه دهید قرنیز کاملاً خشک شود.
حال به دقت سطح قرنیز را بررسی کنید تا هرگونه ترک، شکاف یا آسیبدیدگی را پیدا کنید. سپس، از مواد مناسب برای چوب یا بتونه مخصوص ترمیم سطوح استفاده کنید و ترکها و شکافها را کاملاً پر کنید. پس از خشک شدن مواد، از کاغذ سنباده با دانه ریز استفاده کنید تا سطح قرنیز را صاف و یکدست کنید. پس از سنبادهزنی، با استفاده از یک پارچه خشک، گرد و غبار ایجاد شده را کاملاً پاک کنید.
توجه داشته باشید؛ اگر قرنیز قبلاً رنگآمیزی شده است یا جنس آن جذبکننده رنگ نیست، استفاده از یک لایه زیرسازی (پرایمر) توصیه میشود. زیرسازی باعث چسبندگی بهتر رنگ به سطح شده و به یکدست شدن رنگ نهایی کمک میکند.
نحوه رنگ آمیزی قرنیز
حال میرسیم به بحث اصلی برای اینکه چگونه قرنیز را رنگ کنیم؟ اگر تمامی موارد برای آماده سازی و تمیز کردن قرنیز را انجام داده باشید؛ نوبت به رنگ آمیزی قرنیز میرسد. با این حال، اگر برای ترمیم شکاف و آسیب دیدگی های قرنیز از ترمیم کنندهها استفاده کردید؛ لازم است تا زمان خشک شدن کامل قرنیز صبر کنید. به طور کلی برای خشک شدن بتونه، پرایمر و زیرسازی هایی که روی قرنیز انجام دادید؛ باید یک تا دو روز کامل به آن زمان دهید. پس از آن، با اطمینان از خشک بودن سطح قرنیز میتوانید به رنگ آمیزی آن بپردازید.
حال، دور تا دور قرنیز را با نوار نقاشی بپوشانید تا از رنگ آمیزی دیوار و کف جلوگیری شود؛ این کار را با حوصله و دقت کافی انجام دهید. در ابتدا، با یک قلمموی زاویه دار، گوشهها و قسمتهای داخلی قرنیز را رنگ کنید. سپس با قلمموی صاف، سطوح صاف قرنیز را رنگ آمیزی کنید. پس از خشک شدن کامل دست اول، دست دوم رنگ را بزنید. به طور معمول، دو دست رنگ آمیزی برای قرنیز میتواند به طور کامل تمام سطح آن را به صورت یک دست پوشش دهد.
از نکات مهم برای اینکه چگونه قرنیز را رنگ کنیم؛ باید به تهویه محیط اشاره کنیم. بنابراین، در طول رنگ آمیزی مطمئن شوید که محیط از تهویه خوبی برخوردار است. سعی کنید رنگ را به صورت یکنواخت و بدون قطره روی قرنیز پخش کنید. در نهایت، اجازه دهید هر دست رنگ قبل از زدن دست بعدی به طور کامل خشک شود.
سخن پایانی
رنگ آمیزی قرنیز یکی از کارهای ساده اما مهم در بازسازی و تغییر دکوراسیون منزل است. با انتخاب رنگ مناسب و اجرای صحیح، میتوانید به طور چشمگیری به زیبایی فضای خود بیافزایید. در این مقاله سعی داشتیم به طور کامل به تمامی نکات برای اینکه چگونه قرنیز را رنگ کنیم بپردازیم. با این حال، اگر قرنیز شما دچار آسیب های بسیاری در سطح و ساختار خود باشد؛ بهترین راه حل تعویض قرنیز با یک قرنیز نو و کیفیت بالاتر است.