شناخت رنگ نانو
خب! حالا که با نانو و نانوتکنولوژی آشنا شدیم، ببینیم که رنگ نانو چیست و چگونه ساخته شده است.
در افت و خیز دنیای صنعت و تولید روزافزون محصولات، رنگ های ساختمانی رشد و تنوع بسیار بالایی دارند. یکی از این رنگ ها نانو می باشد که در امر ساختمان سازی کاربرد زیادی داشته، مزایای خاص خود را داراست و کیفیت رنگ نانو بر قیمت آن نیز تاثیر دارد. رنگ نانو همان طور که از نامش پیداست، محصولی است که با تکنولوژی نانو ساخته شده است، دارای خواص بسیار مفید و متعددی می باشد، مشابه سایر رنگ های معمولی است، چون مایع می باشد به حلال نیازی ندارد، در حال حاضر به خاطر گرد و غبار گریز بودن آن بیشترین استفاده را در نمای ساختمان دارد، عایق مناسبی برای سقف، کف و دیوارهای ساختمان به حساب می آید و در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می شود. این رنگ دارای رزین آکریلیک می باشد و در آن از نانو کامپوزیت که عایق ترین ماده در دنیاست، بهره مند شده است. این رنگ ها دارای دو نوع شفاف و رنگی می باشند، که البته نوع رنگی آن با اضافه کردن رنگدانه رنگ های دلخواه درست می شود.
ویژگی های رنگ نانو
رنگ های نانو دارای ویژگی های مختلف و متعددی می باشند. ویژگی هایی که باعث می شود این محصول خاص شود، و طرفداران زیادی برای استفاده از آن پیدا شود.
رنگ نانو محصولی مایع است، که امکان استفاده از آن توسط هر نوع وسیله ی رنگ آمیزی میسر است.
این محصول با استفاده از روشهای آسان و سریع، قابل اجرا بوده و به صورت تک جزیی و بدون حلال مصرف می شود. گاهی هم تنها حلال آن آب است. نانو عایق تنها عایقی است که می توان از آن به صورت رنگ بر روی سطوح فلزی و غیر فلزی توسط پیستوله، برس و رول های نقاشی استفاده کرد. بنابراین می توان با صرف هزینه کم و هیچ گونه تغییری در فضای ساختمان از اتلاف انرژی جلوگیری نمود.
یکی از ویژگی های نانو عایق ها که آن ها را از سایر عایق ها متمایز می کند، این است که می توان از آنها به راحتی در ساختمان های در حال بهره برداری نیز استفاده نمود، بدون آن که در ظاهر ساختمان تغییری ایجاد شود. رنگ نانو عایق ساختمانی، با داشتن مقاومت عالی در مقابل گرما و سرما، از پایداری در برابر عوامل جوی و اشعه UV خورشید نیز برخوردار است.
برخی ویژگی های رنگ نانو:
رنگ آمیزی و عایق کاری دیوارها، کف و سقف ساختمان
صرفه جویی در مصرف انرژی سرمایش و گرمایش
رنگ پایه آب، بدون نیاز به حلال (دوستدار محیط زیست)
عایق رطوبت: آب گریز، مقاوم در برابر نفوذ باران و رطوبت محیط
قابل استفاده در نمای بیرونی و بام ساختمان ها به دلیل مقاومت بسیار بالا در شرایط جوی مختلف
دارای قدرت چسبندگی بالا بر روی سطوح فلزی، چوبی، گچی، سیمانی، بتنی، گالوانیزه و سایر سطوح
قابل شستشوی آسان با آب و صابون و آب باران حتی مقاوم در برابر رشد باکتری ها، کپک و قارچ
رنگ نانو چه کاربردهایی در ساختمان دارد؟
پوشش نانو یا رنگ نانو علاوه بر کاربردهای متعددی که دارد، دارای دو کاربرد اصلی در ساختمان می باشد:
یکی عایق بودن و دیگری محافظ بودن. رنگ های نانو عایق، به صورت مایع هستند، و حتی با استفاده از قلم مو به راحتی بر روی سطح دیوارها و نما قابل اجرا هستند، که عایق بسیار خوبی برای رطوبت و حرارت می باشند. رنگ های محافظ نانو شفاف بوده و به عنوان محافظ بر روی سایر بخش ها به کار برده می شوند. این پوشش های محافظ نانو، معمولا بر روی نمای ساختمان اجرا شده و موجب گردیده سطح مورد نظر کمتر دچار خاک گرفتگی و آلودگی شود و ظاهر اولیه ی خود را حفظ کند.
برخی موارد مصرفی رنگ نانو:
دیوارهای داخلی و نمای ساختمان
سقف و کف ساختمان
کف استخر
اتاق های فنی و کنترل
زیر شیروانی
کانال های تهویه هوا
عایق کاری کانکس و کانتینر
مزایای رنگ آمیزی نمای ساختمان با رنگ نانو
در بالا با تعدادی از ویژگی های رنگ نانو آشنا شدیم، و از خصوصیات مثبت بسیار زیاد آن تا حدودی آگاه شدیم. اکنون با توجه به آن ویژگی ها، برخی از مزایای استفاده از رنگ نانو در نمای ساختمان را به صورت تیتروار با هم مرور می کنیم:
نمای ساختمان شادابی خود را در رنگ های متنوع حفظ میکند.
به دلیل اجرای پوشش نانو، نما دچار رنگ پریدگی نمی شود.
نما هرگز کثیف نخواهد شد.
نمای رنگ شده هرگز رطوبت را به خود جذب نمی کند.
رنگ نانو موجب می شود، نمای ساختمان به عایق حرارتی مناسبی تبدیل شود.
مواد و مصالح ساختمانی دارای دنیایی از تنوع و گستردگی می باشند.