تمام دسته بندی ها
    Filters
    تنظیمات
    جستجو

    لایه آستر یا پرایمر رنگ چیست و چه فایده‌ای دارد؟

    لایه آستر یا پرایمر رنگ چیست و چه فایده‌ای دارد؟

    فرقی نمی‌کند پروژه رنگ زدن شما مربوط به دیوار آجری است یا سطح چوبی یا فلز، در هر حالت لایه آستر یا پرایمر بعنوان لایه اولیه پروژه رنگ آمیزی مورد نیاز است. لایه آستر یا پرایمر رنگ اساسا یک رنگ شفاف چسبنده است که برای اینکه لایه رنگ به خوبی روی دیوار بنشیند یا بچسبد طراحی شده است. پرایمر رنگ لایه اولیه‌ای است که پیش از رنگ زدن هر چیزی به روی آن اعمال می‌شود. اگر سطحی را بدون استفاده از آستر رنگ بزنید نیاز به چند لایه رنگ خواهید داشت و نتیجه نهایی نیز به خوبی اعمال رنگ به روی آستر نخواهد بود.

    مزایای پرایمر رنگ

    لایه آستر رنگ به نوعی سطح را در برابر رنگ مقاوم می‌کند و از جذب شدن رنگ و نفوذ آن به داخل سطحی که رنگ آمیزی می‌شود جلوگیری می‌کند. فرقی نمی‌کند سطحی که رنگ می‌زنید از چه جنسی باشد، نبود یک لایه آستر موجب می‌شود مقداری از رنگ جذب سطح شود و این مساله باعث می‌شود مجبور شوید چند لایه رنگ بزنید تا به نتیجه دلخواه برسید و این به معنای مصرف رنگ و زمان بیشتر برای پروژه‌تان است. بعلاوه، پرایمر می‌تواند درزها و شکاف‌‎های احتمالی موجود روی سطح را نیز پر کند که این مساله به یکدست شدن رنگ نهایی کمک می‌کند.

    پرایمر رنگ اغلب سفید رنگ یا شفاف است تا رنگی که روی آن اجرا می‌شود تغییر نکند. نیازی به تغییر رنگ پرایمر نیست اما در برخی مواقع به آن پیگمنت اضافه می‌کنند تا به رنگ نهایی که روی آن اعمال می‌شود نزدیک‌تر شود. این کار زمانی مفید است که رنگی که می‌خواهید بزنید از رنگ فعلی سطح بسیار روشن‌تر باشد. در این صورت نزدیک بودن رنگ آستر به رنگ نهایی می‌تواند نتیجه بهتری را رقم بزند.

    انواع پرایمرهای ساختمانی

    پرایمرهای روغنی

    پرایمر روغنی برای اجرا زیر رنگ روغنی یا آلکیدی استفاده می‌شود. این نوع پرایمر اغلب برای سطوحی که بیشتر در معرض لمس شدن هستند، همانند درب و پنجره یا کابینت‌ها، پیشنهاد می‌شود. علاوه بر اینها، پرایمر روغنی می‌تواند گزینه مناسبی برای استفاده به روی سطوح چوبی که خش دارند باشد. اگر سطح چوب مسطح نبود و مشکلات بیشتری داشت، پرایمرهای شلاک گزینه بهتری خواهد بود. همانند رنگ‌های روغنی، برای تمیز کردن و شستشوی ابزاری که برای پرایمرهای روغنی استفاده شده نیز نیاز به تینر رنگ روغنی  خواهید داشت.

    پرایمرهای پایه آب

    آسترهای پایه آب نیز مناسب استفاده پیش از اعمال رنگ پیه آب یا لاتکس  هستند. علاوه بر اینها این نوع آستر برای یکدست کردن سطوحی که لکه دارند یا از خمیر یا چسب به رویشان استفاده شده مناسب است. آستر پایه آب را می‌توانید به روی سطح چوبی یکدست و یا دیوار خشک و بدون درز و شکاف استفاده کنید. بهتر است پیش از اعمال آستر پایه آب به روی سطح چوبی، آن را در جایی از چوب که در معرض دید نیست امتحان کنید تا مطمئن شوید پرایمر پایه آب به سطح چوبی آسیبی نمی‌رساند.

    پرایمر و رنگ در یک محصول

    در برخی مواقع پرایمر و رنگ در یک محصول ارائه می‌شود تا سرعت کار بالاتر برود. این نوع محصولات بیشتر مناسب استفاده به روی دیوار خشک یا سطوحی که پیشتر به رویشان رنگ زده شده است هستند. پرایمر و رنگ نیز از اجبار رنگ کردن چندباره سطوح پیشگیری می‌کند. هرچند این نوع رنگ‌ها به روی سطوحی که شکاف و درزهای بیشتری دارند نتیجه مطلوبی نخواهند داشت و در نهایت استفاده از پرایمر رنگ برای یکدست کردن سطح و سپس رنگ زدن آن گزینه بهتری خواهد بود.

    کدام نوع پرایمر مناسب کار شماست؟

    پرایمرهای معرفی شده در این پست مصارف خانگی و ساختمانی دارند. بدین معنا که اگر بخواهید در خانه‌تان تغییری ایجاد کنید و یک دیوار را رنگ بزنید می‌توانید با توجه به رنگ انتخابی خود و نوع دیواری که رنگ خواهد شد پرایمر مناسبی را انتخاب کنید و دیوار خانه را رنگ بزنید. اما علاوه بر پرایمرهای رنگ‌های ساختمانی، پرایمرهای دیگری نیز وجود دارد که اغلب برای مصارف صنعتی استفاده می‌شوند. پرایمرهای اپوکسی  از این دسته آسترها هستند که انواع مختلف دارند از جمله آستر اپوکسی زینک رینچ که به منظور محافظت از سطوح فلزی در شرایط خاص به کار گرفته می‌شود.

    نظر خود را وارد نمایید.