تمام دسته بندی ها
    Filters
    تنظیمات
    جستجو

    5 تفاوت رنگ پلاستیک با نیمه پلاستیک که باید بدانید

    يكشنبه, 31 تیر 1403

    این رنگ‌ها تنوع رنگی بالایی هم دارن و عیوب سطح رو به خوبی می‌پوشونن. رنگ‌های پلاستیک مقاومت خوبی در برابر نور خورشید دارن و در مناطقی که رطوبت بالایی داره، مانع خوبی در برابر رشد کپک هستن. البته باید این نکته رو هم بدونیم که در مجموع، مقاومت کمتری به نسبت رنگ روغن دارن؛ که خب طبیعیه.

    ویژگی مطلوب دیگه‌ی رنگ‌های پلاستیک اینه که قبل از نقاشی، سطح احتیاجی به آماده‌سازی خاصی نداره (کافیه سطح تمیز باشه و آلودگی، گرد و غبار و چربی نداشته باشه). ابزار خاصی هم احتیاج نداره و می‌شه با قلم مو، اسپری و یا غلطک کار رو انجام داد.

    کاربردهای رنگ‌ پلاستیک در کجاست؟

    از رایج‌ترین کاربردهای رنگ‌های پلاستیک، نقاشی سقف هستش. از اون جایی که ماهیت مات دارن، بر خلاف رنگ‌ روغن، عیوب سطحی رو به خوبی پوشش می‌دن و پستی و بلندی‌های سطح رویت نمی‌شه. گرما و رطوبت رو هم به راحتی از خودش عبور می‌دن. در نهایت، از اون جایی که به حلال‌های شیمیایی احتیاجی ندارن، دوستدار محیط زیست هستن و حین اجرای اون‌ها، خبری از بوی نامطبوع و سوزش چشم و آسیب‌های تنفسی نیست.

    امّا از طرفی، رنگ‌هایی با مقاومت و ماندگاری پایین هستن. نمی‌شه مثل رنگ‌های روغنی و با خاطر جمع اون‌ها رو تمیز کرد. بعلاوه، برای سطوح محدودتری کاربرد دارن. مثلا شما نمی‌تونی سطوح فلزی یا چوبی رو به خوبی با رنگ‌های پلاستیک بپوشونی. این کار تخصص رنگ‌های روغنی هستش. بیشترین کاربرد این نوع رنگ‌ها در رنگ‌آمیزی سطوح گچی، سیمانی، آجری و بتونی هست.

    حالا با این توضیحات، بریم سراغ انواع مختلف اون و بررسی مزایا و معایب هر دسته…

    چند نوع رنگ پلاستیک داریم؟

    رنگ‌های پلاستیک ساختمانی، به دو دسته‌ی اصلی تقسیم میشن:

    • رنگ‌های پلاستیک (تمام پلاستیک) و
    • نیمه ‌پلاستیک.

    عمدتاً، رنگ‌هایی مقاوم در برابر آب نیستن. پس نمی‌شه به راحتی اونا رو شست. برای همین بیشتر برای سطوحی مناسبن که در معرض تماس دست و آلودگی کمتری هستش.

    رنگ تمام پلاستیک چیست؟

    به این دسته از رنگ‌ها، رنگ پلاستیک قابل شستشو هم گفته می‌شه؛ چون مقاومت بالاتری از خودشون در برابر رطوبت و آب نشون می‌دن. البته این به معنای قابل شستشو بودن صد در صدی اونا نیست. شما هم به جملات تجاری و تبلیغات اعتماد نکنین (صرفاً می‌شه تا حد قابل قبولی بهش استناد کرد). این رنگ‌ها، برای محل‌های مثل مراکز آموزشی، درمانی و سایر مکان‌های عمومی انتخاب مناسبی هستن.

    رنگ نیمه پلاستیک چیست؟

    این دسته، مقاومت کمتری در برابر رطوبت دارن. پس لازمه در مکان‌های کم‌تردد از اون‌ها استفاده بشه. از اصلی‌ترین کاربردهاشونم نقاشی سقف هستش. به طور کلی در مقایسه با رنگ‌های تمام پلاستیک، در کاربردهای گسترده‌تری استفاده می‌شن و قیمت ارزان‌تری هم دارن.

    تفاوت‌های اساسی رنگ تمام پلاستیک و نیمه پلاستیک چیست؟

    • رنگ نیمه پلاستیک، رنگ رایج‌تری هستش و به راحتی تو بازار پیدا می‌شه.
    • رنگ‌های نیمه‌پلاستیک، دوام کمتری دارن و زودتر از رنگ‌های تمام پلاستیک به تجدید رنگ و ترمیم احتیاج دارن.
    • قابلیت شستشوی رنگ تمام پلاستیک به مراتب از رنگ نیمه پلاستیک بیشتر هستش.
    • رنگ‌های نیمه پلاستیک،قیمت مناسب‌تری دارن.
    • اجرای رنگ نیمه‌پلاستیک راحت‌تر و سریع‌تر از رنگ تمام پلاستیک هستش.

    پس رنگ‌های تمام پلاستیک و نیمه پلاستیک در چند مورد اساسی با هم تفاوت دارن. چند توصیه‌ی خشت خامی هم برات داریم و بعد از اون دیگه انتخاب نوع رنگ، با شماست!

    توصیه‌های آخر

    • اجرای رنگ پلاستیک با قلم مو، کار دشواریه. چون اثر حرکت قلم مو روی دیوار باقی می‌مونه. توصیه می‌کنیم از غلطک و پیستوله استفاده بشه تا کار یک‌دستی در بیاد. اگه به خوبی اجرا بشه، رنگی هستش که یه حالت مخملی قشنگی داره و به زحمت بیشتر حین اجرای اون می‌ارزه.
      • رنگ‌ها درجه‌بندی دارن. می‌دونستی؟! کیفیت رنگ رو بر اساس درجه‌ی اون تعیین می‌کنن. در صورت امکان، حتماً رنگ درجه یک تهیه کن. چون کیفیت بهتری داره و بعد از مدتی، رنگ خراب نمی‌شه. پس حتماً به درجه‌ی رنگ توجه کن چون برای نیمه‌پلاستیک‌ها، تا درجه‌ی 20 هم تعریف شده و موجود هست!
      • اینم می‌دونستی که چسب چوب باعث بهتر شدن مقاومت و چسبندگی رنگ‌های پلاستیک می‌شه؟ درواقع در قسمت‌هایی از دیوار که حفره یا ترک داره، می‌شه رنگ رو با چسب چوب مخلوط کرد تا با خاصیت ارتجاعی چسب چوب، سطح دیوار بهتر پوشش‌دهی بشه. تو این زمینه، رنگ‌های نیمه پلاستیک مقاومت کمتری دارن؛ چون چسب چوب کمتری دارن
      • چندین بار سطح رو رنگ بزنین تا شبیه چیزی که می‌خواین بشه!
    نظر خود را درج نمایید